ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

«Μαζί …να τα φάμε»

Ανοικτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλανδρίου

Όχι μόνο δεν «τα φάγαμε μαζί» αλλά όλο και περισσότεροι δυσκολευόμαστε πια να προμηθευτούμε τα απαραίτητα.

Άλλοι άνεργοι, άλλοι με μειωμένο μισθό, όλοι θύματα των αλλεπάλληλων μνημονίων και με τις υποχρεώσεις  να τρέχουν, γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης  που παρόμοια δεν έχει γνωρίσει η χώρα στο πρόσφατο παρελθόν και που βέβαια δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών αυτών που μας κυβερνούν και κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, ουρές στα συσσίτια, άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια, έγιναν πια εικόνες «συνηθισμένες» που σιγά σιγά εμφανίζονται και στην περιοχή μας. Αποτελούν ίσως τις ακραίες (;) εκδοχές μιας οικονομικής δυσπραγίας που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχει εισβάλει στα περισσότερα σπίτια.
                                                                                                   
Την ίδια στιγμή όμως, οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ καλπάζουν.
Μια χούφτα μεγάλων εταιρειών εμπορίας τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, ελέγχοντας τη διακίνησή τους και καθορίζοντας τις τιμές τους, δημιουργεί «καρτέλ» κερδοσκοπώντας ασύστολα σε βάρος των καταναλωτών.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης «Μαζί …να τα φάμε» επιθυμεί να παρέμβει σε αυτή τη διαδικασία διάθεσης βασικών ειδών διατροφής, φέρνοντας σε επαφή τους συμπολίτες μας –φυσικά ανεξάρτητα από το χρώμα ή την εθνικότητά τους -  με παραγωγούς, με παραγωγικούς συνεταιρισμούς ή με εταιρείες παραγωγής και εμπορίας που επιθυμούν να διαθέσουν τα είδη τους με φθηνότερες τιμές.

Αποτελεί βασικό στόχο μας το να μπορούμε να προμηθευόμαστε φτηνά αλλά και ποιοτικά τρόφιμα προωθώντας ταυτόχρονα συμμετοχικές μορφές δημοκρατικής αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης σε μόνιμη βάση, οργανώνοντας διανομές σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Δεν εξαρτιόμαστε από κανέναν πολιτικό φορέα και η  πρωτοβουλία μας είναι ανοικτή σε όλους όσοι επιθυμούν να συμβάλουν ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση.

Κανένας μόνος του στην κρίση. 
Οργάνωση – Συμμετοχή – Αλληλεγγύη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ