30 τόνοι τροφίμων διατέθηκαν στην 3η Διανομή - Δεκάδες παιδικά είδη και φάρμακα προσφέρθηκαν από συμπολίτες μας

Εντυπωσιακή ήταν και πάλι η συμμετοχή στην Τρίτη διανομή τροφίμων που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης "Μαζί να τα Φάμε", στο Κεντρικό  Χαλάνδρι.

Από τις 8.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι, δεκάδες εθελοντές της Πρωτοβουλίας, βρίσκονταν εκεί για να διευκολύνουν τις αρκετές εκατοντάδες συμπολιτών μας που πέρασαν από τον χώρο της διανομής για να προμηθευτούν προϊόντα που είχαν παραγγείλει ή επέλεγαν εκείνη την ώρα.

Συγκεκριμένα διατέθηκαν: 1.500 κιλά τυρί, 6.000 κιλά αλεύρι, 1.200 κιλά μέλι, 2.500 κιλά ζυμαρικά, 1.500 κιλά λάδι, 6.200 κιλά πατάτες, 3.000 πορτοκάλια, 6.000 τεμάχια αυγά, 600 μπουκάλια κρασί, 2.000 κιλά όσπρια και 3.500 κιλά από ρύζι φιστίκια και φάβα.

Οφείλουμε όμως να απολογηθούμε και για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε αυτή τη διανομή. Η μεγάλη προσέλευση κόσμου σε συνδυασμό με την αδυναμία (ηθελημένη ή αθέλητη) κάποιων παραγωγών να πωλούν κατά προτεραιότητα τα προϊόντα τους σε όσους είχαν παραγγείλει εκ των προτέρων είχε σαν αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι πατάτες και το λάδι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης υπήρξε πρόβλημα με τις συσκευασίες της πατάτας (ήταν 18.200 κιλά ενώ υπήρχε συμφωνία για συσκευασίες 9 κιλών) με αποκλειστική ευθύνη της ομάδας των παραγωγών. Ήδη διακόψαμε την συνεργασία μ’αυτούς τους παραγωγούς και θα αναζητηθούν καινούργιοι με πιο αυστηρά κριτήρια και δεσμεύσεις

Ζητάμε συγνώμη από όσους προσήλθαν στο χώρο της διανομής και δεν εξυπηρετήθηκαν όπως θα το επιθυμούσαμε.

Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας που με την ανταπόκρισή τους, τα ενθαρρυντικά τους λόγια, αλλά και τις προσφορές τους σε φάρμακα και ρούχα στηρίζουν τις προσπάθειες του "Μαζί να τα Φάμε".

Δεσμευόμαστε να επανέλθουμε σύντομα με νέα διανομή, πιο οργανωμένοι και χωρίς προβλήματα.