6η Διανομή Τροφίμων - Κυριακή 9 Ιούνη, πρωί 8.00 - 12.00


Επιπλέον είδος για παραγγελία
καφές, κακάο και ζάχαρη δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου 
από τον Συνεταιρισμό Συν.Αλλ.Οις  από την περιοχή των Ζαπατίστας του Μεξικού 
  Ο καφές διατίθεται στις παρακάτω μορφές:
- Εσπρέσο 250 γρ., τιμή 4,10 ευρώ
- Εσπρέσο σε κόκκους 1000 γρ., τιμή 15,60 ευρώ
- Φίλτρου 250 γρ., τιμή 3,80 ευρώ
- Για μπρίκι (ελληνικός) 250 γρ., τιμή 3,50 ευρώ
ΑΓΟΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ  μέχρι Παρασκευή 7/6:

πρωί, 10πμ -1 μμ: 210-6777036, 210-6847654 
μεσημέρι, 1-5μμ: 210-6846912
απόγευμα, 5-9 μμ: 210-6847654, 6944528992

Hλεκτρονική παραγγελία: mazinatafame.blogspot.gr
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ :


ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ & ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
  
(ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η  ΛΑΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ)

   

Αγόρασε κάτι και για κάποιον άλλο που έχει ανάγκη 
Το «Μαζί να τα φάμε» διανέμει δωρεάν τρόφιμα σε δεκάδες συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.  Ενισχύστε την προσπάθειά μας αγοράζοντας κάποιο είδος που θα το αφήσετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης που θα βρίσκεται στο χώρο της διανομής. Και η πιο μικρή προσφορά έχει αξία.

Πρωτοβάθμια Ιατρική Περίθαλψη
Οι Γιατροί του Κόσμου μπορούν να παρέχουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, εξετάσεις και εμβολιασμούς σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας.  Δηλώστε τις ανάγκες σας στα τηλέφωνα επικοινωνίας ώστε μετά τη συμπλήρωση ικανοποιητικού αριθμού αιτημάτων, σε συνεννόηση με το «Μαζί να τα φάμε», η κινητή μονάδα των Γιατρών του Κόσμου να έρθει και στην πόλη μας.

Δεν ξεχνάμε!
Μαζεύουμε Φάρμακα (όχι ληγμένα) και Τρόφιμα που θα τα μοιράσουμε σε όσους έχουν ανάγκηΓια όσους χρησιμοποιούν GPS
Γεωγραφικό Πλάτος   38° 1'38.61"Β
Γεωγραφικό Μήκος    23°47'50.61"Α
ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Εκτιμώντας την μέχρι σήμερα δράση μας νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε έναν μικρό δημόσιο απολογισμό. Συνολικά και στις πέντε παρεμβάσεις μας διανεμήθηκαν περισσότεροι από 120 τόνοι από διάφορα προϊόντα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Πολλοί συμπολίτες μας απέκτησαν πρόσβαση σε φθηνά τρόφιμα ενώ και αρκετοί παραγωγοί και εμπορικές εταιρίες τροφίμων είδαν το εισόδημά τους να ενισχύεται σημαντικά αφού απέκτησαν πρόσβαση σε ένα κοινό χωρίς τη διαμεσολάβηση (και την κερδοσκοπία) μεσαζόντων ή σούπερ μάρκετ.
 
Όμως, όπως αναφέραμε και στη διακήρυξη της πρωτοβουλίας μας, επιθυμία μας είναι η δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης στην πόλη και η υποστήριξη του θεμελιώδους δικαιώματός μας να ζούμε με αξιοπρέπεια. Έτσι, προϊόντα που οι παραγωγοί αφήνουν μετά την ολοκλήρωση της διανομής καθώς και όσα άλλα που ευαισθητοποιημένοι πολίτες φέρνουν σε κάθε διανομή, (παιδικά ρούχα ή παιχνίδια, φάρμακα κ.α.) διανέμονται δωρεάν σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Σε σταθερή βάση πλέον, στηρίζονται με τρόφιμα 35 οικογένειες ενώ μετά από κάθε διανομή, ικανοποιητική ποσότητα φαρμάκων προωθείται στο ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου.

Παρά την ουσιαστική ανταπόκριση που έχει το εγχείρημά μας και τις συγκινητικές προσφορές των φίλων μας, τα αιτήματα για βοήθεια όλο και αυξάνουν... Όμως όσο αυξάνουν οι δραστηριότητές μας, τόσο αυξάνει και η ανάγκη η προσπάθειά μας να πλαισιωθεί από όλο και περισσότερους εθελοντές. Τόσο στη διαδικασία της ενημέρωσης – οργάνωσης όσο και στη διαδικασία συγκέντρωσης και διακίνησης των ειδών αλληλεγγύης. Άλλωστε οι αποφάσεις μας λαμβάνονται σε ανοικτές Γενικές Συνελεύσεις στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει όποιος εθελοντής το επιθυμεί. Το αν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών, δεν είναι υπόθεση μόνο όσων συμμετέχουν ήδη στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Είναι υπόθεση όλων όσων διαβάζουν αυτόν τον απολογισμό. Άλλωστε όπως δηλώνει και ο τίτλος της πρωτοβουλίας: «Μαζί να τα φάμε»!