8η Διανομή


8η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 
 ΩΡΑ 8.00 ΕΩΣ 13.00
4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 
Αριστοφάνους και Σαλαμίνος - ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 
(ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ-ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ) ΕΛΗΞΑΝ!
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12.30 ΜΜ. 
ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.


ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
(Κάνοντας κλικ στους πίνακες μπορειτε να τους μεγεθύνετε)





Τηλεφωνική Παραγγελία

Πρωϊ 10πμ- 1μμ: 210 6777036, 210 6847654

Απόγευμα 5-9μμ: 210 6847654, 6944528992




ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ
4ο Δημοτικό Σχολείο
Σαλαμίνος και Αριστοφάνους
Κάτω Χαλάνδρι

                                                      




ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ


Το «Μαζί να τα Φάμε» διανέμει δωρεάν τρόφιμα σε δεκάδες συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ενισχύστε την προσπάθειά μας αγοράζοντας κάποιο είδος που θα το αφήσετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης που θα βρίσκεται στο χώρο της διανομής. Και η πιο μικρή προσφορά έχει αξία. 


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
10.00: Έκθεση παιδικού βιβλίου από τις «Εκδόσεις των Συ­ναδέλφων».
11.00: Η θεατρική ομάδα «ΤΣΟ­ΚΑΡΑ» παρουσιάζει την βραβευμένη παιδική πα­ράσταση του Χαλανδραίου συγγραφέα Σέργιου Γκάκα «ΑΚΟΥΣ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ;»

Είσοδος ελεύθερη!


ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ



   Εκτιμώντας την μέχρι σήμερα δράση μας νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να κάνου­με έναν μικρό δημόσιο απολογισμό. 

    Συνολικά και στις επτά παρεμβάσεις μας διανεμήθηκαν περισσότεροι από 170 τόνοι από διάφορα προϊόντα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Πολλοί συμπολίτες μας απέκτησαν πρόσβαση σε φθηνά τρόφιμα ενώ και αρκετοί παραγωγοί και εμπορικές εταιρίες τροφίμων είδαν το εισόδημά τους να ενισχύεται σημαντικά αφού απέκτησαν πρόσβαση σε ένα κοινό χωρίς τη διαμεσολάβη­ση (και την κερδοσκοπία) μεσαζόντων ή σούπερ μάρκετ.

Όμως, όπως αναφέραμε και στη διακήρυξη της πρωτοβουλίας μας, επιθυμία μας είναι η δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης στην πόλη και η υποστήριξη του θεμελιώδους δικαιώματός μας να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Έτσι, προϊόντα που οι παραγωγοί αφήνουν μετά την ολοκλήρωση της διανομής καθώς και όσα άλλα που ευ­αισθητοποιημένοι πολίτες φέρνουν σε κάθε διανομή, (παιδικά ρούχα ή παιχνίδια, φάρ­μακα κ.α.) διανέμονται δωρεάν σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονο­μικά προβλήματα.Σε σταθερή βάση πλέον, στηρίζονται με τρόφιμα 40-50 οικογένειες ενώ μετά από κάθε διανομή, ικανοποιητική ποσότητα φαρμάκων προωθείται στο ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου. Παρά την ουσιαστική ανταπόκριση που έχει το εγχείρημά μας και τις συγκινητικές προσφορές των φίλων μας, τα αιτήματα για βοήθεια όλο και αυξάνουν...   

  Όμως όσο αυξάνουν οι δραστηριότητές μας, τόσο αυξάνει και η ανάγκη η προσπά­θειά μας να πλαισιωθεί από όλο και περισσότερους εθελοντές.

  Τόσο στη διαδικασία της ενημέρωσης – οργάνωσης όσο και στη διαδικασία συγκέντρωσης και διακίνησης των ειδών αλληλεγγύης.

   Άλλωστε οι αποφάσεις μας λαμβάνονται σε ανοικτές Γενικές Συνελεύσεις στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει όποιος εθελοντής το επιθυμεί. Tο αν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών, δεν είναι υπόθεση μόνο όσων συμμετέχουν ήδη στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης.Είναι υπόθεση όλων όσων διαβάζουν αυτόν τον απολογισμό. Άλλωστε όπως δηλώνει και ο τίτλος της πρω­τοβουλίας: «Μαζί να τα φάμε»!